Toggle Nav
Kosaram
Bezárás
  • Menü
  • Beállítások

Paleolit étkezési zselatin 250 g

1 521 Ft 1 198 Ft
Raktáron
CSz
ML092194
Kiszerelés: 250 g
Vonalkód: 5999564041022
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!

A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik. Vízzel, vagy egyéb folyadékkal együtt együtt egy félig szilárd, kolloid gélt alkot.

Bár a zselatin száraz állapotban 98-99%-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. Mivel a  csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, így a zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok esetén.

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

Leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.

Gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.

Hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)

Egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák

Kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg

Lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik

Szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad

Tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Közepes bloomszámú zselatin: 200 bloom 30 mesh

Származási hely: Brazília

További információ
Barcode 5999564041022
Package 250 g
Írd le az értékelésedet
Vélemény:Paleolit étkezési zselatin 250 g
Értékelésed