Úgy tűnik a helyi tárolás ki van kapcsolva a böngészőben.
A megfelelő működés érdekében győződj meg róla, hogy a helyi tárolás be van kapcsolva a böngészőben.
Nature cookta kendermagliszt
Gyakran előfordul, hogy ősi, rég elfeledett növények jótékony hatásait újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. A kendermag fogyasztásának évszázadokra visszatekintő múltja van, hiszen egy sokoldalú és rendkívül jótékony hatású magról beszélünk.
Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosítható. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén – megfelelő beviteli forráshoz juthatnak.
A kendermag nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is, melyek az egészséges érrendszer és a jó vérnyomás garantálói. Fontos tudni, hogy a telítetlen zsírsavak bevitele nem növeli a koleszterinszintet, sőt fokozza a zsíranyagcserét. A kendermag kiemelkedő Omega-3 és az Omega-6 zsírsav tartalommal rendelkezik.
A pozitív élettani hatások sorába feltétlenül megemlítendő a kendermag magas rosttartalma, mely elősegíti az emésztést, hatásos savtúltengés esetén és garantálja jó bélműködést.
Kitűnő ásványianyag forrás is, kálcium, magnézium és kálium tartalma miatt, ezen kívül a kendermag bővelkedik B- és E-vitaminban.
Barcode | 5999884818397 |
---|---|
Package | 250 g |