Úgy tűnik a helyi tárolás ki van kapcsolva a böngészőben.
A megfelelő működés érdekében győződj meg róla, hogy a helyi tárolás be van kapcsolva a böngészőben.
Leckers bio t.k. szárított kovász
100 % bio rozslisztből
kenyér- és zsemle-készítéshez használható.
Alaprecept 1,5 kg rozskenyérhez:
1kg rozsliszt, 2 tasak szárított kovász, 750 ml langyos víz, 2-3 tk.só,20g száraz élesztő.
Elk.jav.: A száraz hozzá-valókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük kb. 2 órát pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk.
Világos kenyér: nem elő- melegített sütőbe tesszük és kb.180-200 fokon 80 percig sütjük.
Sötét kenyér: a tésztát plusz 1 órát pihenni hagyjuk, a 250 fokra előmelegített sütőben 20 percig „elő-sütjük”, aztán további 90 percig 180 fokon kisütjük.
Tipp: helyezzünk egy tál vizet a sütőbe.
Barcode | 4013044100076 |
---|---|
Package | 30 g |